Na začátek důležité upozornění: fotbal je sport, ve kterém se mi opravdu nedaří, moje bilance je opravdu tristní. Proto tenhle systém rozhodně neberte jako doporučení, ale jako testovací provoz jednoho naivního předpokladu
On to snad ani není systém, nechystám se při něm používat žádný moneymanagement. Jde spíš o výběr týmů. Ve většině fotbalových soutěží máme půlku sezóny a tak se dá udělat určitý výzkum týmů, kterým se zatím moc nedařilo remizovat. Snažil jsem se vybrat týmy, které:
a) mají podstatně nižší počet remíz, než je ligový průměr
b) mají dlouhou šňůru zápasů bez remízy
c) hrají v remízových soutěžích
d) nejsou ani lídři, ani zoufalci
e) loni aspoň průměrně remizovali
f) mají přibližně vyrovnanou bilanci doma/venku
g) remízy v jejich soutěžích jsou zpravidla vypisovány s kursy > 3,00
h) nehrají v Německu (to není logický argument, jen moje osobní averze k německým fotbalovým soutěžím)
Podle mne je za těchto podmínek pravděpodobné, že v druhé části soutěže se nějakých těch remíz dočkáme. Budu na vybrané týmy sázet lineárně (na všechny zápasy od nynějška do konce soutěže), jen pokud by se mi podařilo dosáhnout zisku 10 units, zvednu tip o 1 unit.
A teď můj výběr týmů:
1. Greenock Morton, 2. skotská liga
Hlavní kandidát, a kdybych se nebál ošidného Martingale, asi těžko najít vhodnější tým. Morton v dosavadních 16 kolech ještě neremizoval, počet remíz ostatních týmů je 1x 3, 5x 4, 1x 5 a 2x 6. Loni měl Morton bilanci 12-11-13, letos sice 5-0-11, ale last 10 4-0-6, což naznačuje zlepšení. Od roku 1999 se nestalo, aby v 2. skotské lize nějaký tým skončil s méně než pěti remízami, v drtivé většině sezón pak byl nejnižší počet remíz 7 - a ten měl zpravidla jediný celek - vítěz soutěže či poslední tým.
2. FC Sydney, 1. australská liga
Z dosavadních 17 zápasů remizovali jednou, nyní 14 zápasů bez remízy. Počet remíz ostatních týmů je 1x 3, 2x 4, 3x 5, 2x 6, 1x 9. Loni mělo Sydney bilanci 7-5-9, letos 9-1-7, last 10 5-0-5.
Takže na start:
tip 1
Morton - Queen of South, tip X, kurs 3,50 Unibet, vklad 3 units
tip 2
Wellington - Sydney, tip X, kurs 3,300 Pinnacle, vklad 3 units
Díky za připomínky a GL