New York Mets - Philadelphia Phillies 11:5
No, já si to myslĂm taky, i kdyĹľ jsem si to myslel uĹľ pĹ™edchozĂ dva zápasy v AtlantÄ›
.
Za domácĂ zahajuje John Maine, 26-letĂ˝ mladĂk, kterĂ˝ mÄ›l loni na rookieho velmi Ăşspěšnou sezĂłnu s W-L 6-5 a ERA 3.60, nezklamal ani v play-off. Letos si v prvnĂm zápase smlsnul na STL, kdyĹľ v 7 smÄ›nách povolil 1 hit a 0 runĹŻ a zápas skonÄŤil 10:0. Dařà se mu i na Phillies, loni s nimi mÄ›l bilanci 3-0 (8:3, 7:2 a 8:1).
Za Philadelphii jde na kopec Cole Hamels a co se tĂ˝ká statistik, jsou velmi podobnĂ©: 24 let, loni W-L 9-8 a ERA 4.09, v prvnĂm kole nepustil žádnĂ˝ run AtlantÄ› (4 hity, zápas ale skonÄŤil 2:3). Loni proti Mets bilance 1-0 (13:0 !), Dnes ale bude házet v New Yorku v prvnĂm letošnĂm zápase Mets doma.
O pálce jsem uĹľ psal a hrubÄ› mi to nevyšlo, takĹľe se zdrĹľĂm velkĂ©ho opÄ›vovánĂ pálkařů Mets a uvedu jen statistiky: Mets zatĂm majĂ proti levákĹŻm AVG .346, Phillies proti pravákĹŻm .245. V poslednĂch dvou zápasech ale Mets dosáhli pouhĂ˝ch 5 runĹŻ, Phillies 9.
Bullpen Mets pustil v minulém zápase své prvnà letošnà dva runy, bohužel to znamenalo ztrátu utkánà (z 2:1 na 2:3). Statistky majà lepšà Mets s ERA 1.32 oproti 3.66 Philies.
Oba tĂ˝my prohrály svĂ© poslednĂ dva zápasy a rády by vyhrály - vzhledem k tomu, Ĺľe Phillies jsou v prognĂłzách oznaÄŤováni jako jedinĂ˝ tĂ˝m, kterĂ˝ mĹŻĹľe ohrozit vĂtÄ›zstvĂ Mets v NL East, hraje se o dva body. Mets hrajĂ svĹŻj letošnĂ prvnĂ zápas doma a v New Yorku jsou mimořádnÄ› silnĂ. VěřĂm, Ĺľe se jejich pálka prosadĂ a dnes se do zápasu opĹ™e s plnou silou.
VĂ˝sledek vypadá jednoznaÄŤnÄ›, ale opak je pravdou: Phila se v 6. smÄ›nÄ› dostala do vedenĂ 5:3 a od tĂ© doby to byl lĂtĂ˝ boj bullpenu Phillies a pálky Mets, v sedmĂ© smÄ›nÄ› se ještÄ› Geoffu Gearymu podaĹ™ilo ustát jen jeden run a vyautovat Mets pĹ™i plnĂ˝ch metách, v osmĂ© uĹľ ale Mets udeĹ™ili - ÄŤi spĂš Phillies neustáli tlak, protoĹľe v jednĂ© smÄ›nÄ› pĹ™edvedli walky, wild pitch, fielding error (ten byl asi rozhodujĂcĂ) a v souÄŤtu to znamenalo 7 runĹŻ pro Mets. PodĂlel se na nich (2) i veterán Jon Lieber, kterĂ˝ se uĹľ nedostal do rotace a pĹŻsobĂ v bullpenu Philadelphie. Billy Wagner pak uĹľ jen "zametl stĹŻl" - jistota sama. JeštÄ› k hodnocenĂ starterĹŻ : oba zaházeli dobĹ™e, ale byli pod pomÄ›rnÄ› velkĂ˝m tlakem a na mety se jim dostalo pomÄ›rnÄ› dost hráčů. John Maine stĹ™Ădal hodnÄ› brzy (4.2) a právÄ› Ambiorix Burgos, kterĂ˝ ho stĹ™Ădal, pustil 3-bodovĂ˝ HR v 6. smÄ›nÄ›. Cole Hamels byl podle mne o nÄ›co lepšĂ, vydrĹľel na kopci 6 smÄ›n. Oba jsou pro svĂ© tĂ˝my velkĂ˝m pĹ™Ăslibem do budoucna.
NY Mets - Philadelphia, tip 1 v handicapu (RL), kurs 2,65 BWin, vklad 3/10
OK