V tejto zlozke by som vam chcel dat priestor na vase uvahy, prognozy ci tipy na vyvoj v 1. kole play off. Od Stredy nas cakaju prve zapasy play off a ja sa tu tiez pokusim prinasat vzdy nove rozbory k zapasom prveho kola.
Na uvod jeden sa pozrime ako favorizuju jednotlive timy bookies:
A teraz k jednotlivym dvojiciam:
Vzajomne zapasy v tejto sezone:
Az v troch vzajomnych zapasoch boli v tejto sezone uspesnejsĂ hraci Pittsburghu, pricom uspeli v oboch zapasoch na lade Ottawy a to aj napriek vyraznemu rozdielu v pocte streleckych pokusov, ked v oboch zapasoch boli domaci hraci senatorov jasne aktivnejsĂm tĂmom.
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Ottawa (3,5 golu na zapas) – Pittsburg (3,3 golu na zapas)
DefenzĂva:
Ottawa (2,63 inkasovanych golov na zapas) – Pittsburgh (2,93 inkasovanych golov na zapas)
Uspesnost brankarov:
Emery (91,8% uspesnost) – Fleury (90,6% úspešnosť)
Vyuzitie presilovych hier:
Ottawa (14. s 17.9% vyuzitie p.p.) - Pittsburgh (5. s 20.3% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: Postup Ottawy aj napriek nelichotivej bilancii vzajomnych zapasov.
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Anaheim (3.1 golu na zapas) – Minnesota (2.7 golu na zapas)
DefenzĂva:
Anaheim (2.41 golu na zapas) – Minnesota (2.24 golu na zapas)
Uspesnost brankarov:
Giguere (91,8 % úspešnosť) - Backstrom (92,9% úspešnosť)
Anaheim (3. s 22.4% vyuzitĂm p.p.) - Minnesota (6. s 19.0% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: Minnesotu povazujem za jednoho z „ciernych konĂ“ tohotrocneho play off, pokial sa bude golmanovi Backstromovi darit tak dobre ako v zakladnej casti moze na nom ofenzĂva Ducks pohoriet. Naopak otazne je ako sa s problemami v sukromĂ vysporiada golman Anaheimu Giguere ktorĂ˝ pre tieto problemy vynechal aj posledne zapasy zakladnej casti NHL. VerĂm v postup Wild do daslĂch bojov.
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Vancouver (2.6 golu na zapas) – Dallas (2.6 golu na zapas)
DefenzĂva:
Vancouver (2.40 golu na zapas) – Dallas (2.35 golu na zapas)
Uspesnost brankarov:
Luongo (92,1% úspešnosť) - Turco (91% úspešnosť)
Vancouver (az 18. s 17.2% vyuzitĂm p.p.) - Dallas (9. s 18.5% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: V tomto dueli mam jasneho favorita v time Canucks, ked v jeho brane hviezdi golman Loungo. Ocakavam velmi nĂzske golove vysledky co uz predznacuju aj ich vzajomne zapasy v tejto sezone a postp Vancouveru do daslĂch bojov
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Nashville (3,2 golu na zapas) – San Jose (3,1 golu na zapas)
DefenzĂva:
Nashville (2,52 golu na zapas) – San Jose (2,4 golu na zapas)
Uspesnost brankarov:
Mason (92,5 % úspešnosť) - Nabokov (91,4 % úspešnosť)
... aj ked tu je nutne povedat ze oba tĂmy maju velmi vyrovnane brankarske dvojice kde je tazke urcit brankarsku jednotku v tĂme pretoze golmani sa velmi casto striedaju, vybral som preto dvojicu podla uspesnosti zasahov
Nashville (az 19. s 17.4% vyuzitĂm p.p.) - San Jose (2. s 22.4% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: Ocakavam postup predatorov z Nashvillu nakolko ich tĂm pokladam za viac vyrovnanejsĂ, nakolko zraloci profituju v ofenzive predovsetkym z dvojice Thorton – Cheechoo. MyslĂm ze co to predznacuju aj vzajomne zapasy v tejto sezone, ked v troch uspeli prave predatori.
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Detroit (3,1 golu na zapas) – Calgary (3,1 golu na zapas)
DefenzĂva:
Detroit (2,33 golu na zapas) – Calgary (2,7 golu na zapas)
Uspesnost brankarov:
Hasek (91,3% úspešnosť) – Kiprusoff (91,7 % úspešnosť)
Detroit („az“ 21. s „len“ 17,1 % vyuzitĂm p.p.) - Calgary (10. s 18.2% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: Favoritom v tomto dueli by mal byt tĂm kde az osmi hraci su uz drzitelmi prstena pre vĂtaza, teda tĂm s obrovskĂ˝mi skusenostami v play off Detroit Red Wings. Proti nĂm sa postavĂ Flames ktorĂ az do predposledneho zapasu zakladnej nemali zabezpecenu ucast v play off, napokon sa im to po zavahanĂ Colorada podarilo. Flames patria k najhorsie hrajucim tĂmom na lade superov z muzstiev ktore sa predstavia v play off , co by mohla byt mierna vyhoda Red Wing, ktory maju na uvod vyhodu domaceho ladu. Najsilnejsiou strankou Red Wings je ich defenzivna hra, ked na ich golmanov ide v priemere len 25 streleckych pokusov a chrbat obrane kryju Hasek a Osgood. No ich slabinou su urcite presilove hry. Otaznik je stale nad doliecenĂm ich hlavneho ofenzivneho tahuna Henrika Zetterberga. Predpokladam ze to bude dlhsia seriia, kde obe muzstva budu dominovat na svojich stadionoch, no rozhodnut by napokon mohla vacsia skusenost hracov Red Wing.
Porovnanie tĂmov:
OfenzĂva:
Buffalo (3,6 golu na zapas) – Islanders (2,9 golu na zapas)
DefenzĂva:
Buffalo (2,9 golu na zapas) – Islanders (2,87 golu na zapas)
Uspesnost brankarov:
Miller (91,1 % úspešnosť) - DiPietro (91,9 % úspešnosť)
Buffalo (17. s 17.4% vyuzitĂm p.p.) – Islanders (12. s 18.1% vyuzitĂm p.p.)
Moja prognoza: O favoritovi tohto duelu je hadam zbytocne rozpravat. VĂtaz zakladnej doby ma v tejto sezone hadam najlepsie utocne trojice, no skvely su aj v obrane a velmi dobre vykony sa daju ocakavat aj od golmana Millera. Islanders postupili do daslĂch bojov az v poslednom zapase ked zvĂtazili na lade Devils a postupili tak na ukor kanadskych tĂmov Montralu a Toronta. TĂm Islanders mal este pred par tyzdnami velke ovcakavania pre daslie boje v play off potom co pri poslednom drafte tĂm posilnil hlavne v utoku ked z Edmontonu zĂskali Smytha, no prislo zranenie jednotky v tĂme golamna DiPietra a tĂm zacal prehravat a neucast jednotky v tĂme bolo az velmi citelne. A to by mohlo rozhodnut aj tento duel, nakolko ucast brankara DiPietra je stale neista a aj napriek tomu ze tretĂ golman Dubielewicz sa svojej sance poriadne chytil, jeho skusenosti v tak dolezitych zapasoch su minimalne a neverĂm ze by odolal kompletnej sile sablĂ
...
Naposledy upravil realista dne úte dub 10, 2007 10:27 pm, celkově upraveno 1
|