Takze dnes mame bohatu poinuku, zakladna cast NHL sa nam pomyly koncĂ teda je namieste zhodnotit zapasy v ktorych o co ide, naopka ktore nestoja za tipovanie:
1. Boj o postup do play off:
N.Y. Rangers (92 bodov) - Montreal (90 bodov)
euforia v Montreale sa vola Jaroslav Halak, ten nahradil zraneneho brankara Hueta a vytlacil z brany golmana Aebischera na tribunu, Halak chyta - Montreal vĂtazĂ
dnes ich ale caka velmi tazky zapas na lade Rangers ktorĂ˝ este stale nemaju rovnako ako Montreal postup zaistenĂ˝, z poslednych desiatich zapasov vyhrali osem, no pravdou je ze sedem z toho hrali na domacom lade kde sa im darĂ postatne lepsie ako na lade superov,
vzajomne zapasy v tejto sezone 2-1 v prospech Rangers, posledny zapas 27.3. na domacom lade vyhrali Habs ked porazili Rangers 6-4
zapas je velmi tazko tipovatelny, ja urcite budem fandit Montrealu, no bez tipu
Islanders (86 bodov) - Toronto (89 bodov)
tak tu je situacia ina, obaja sice maju stale sancu na postup, ked Islanders aj ked straca na postupove osme miesto az 4 body no na rozdiel od svojich superov s ktorymi bojuju o postup maju jeden zapas k dobru
v Islanders zavladla po poslednom trade euforia, ked tĂm posilnil o zdalo sa ze play off bude v tejto sezone skutocnostou, no prisla necakana rana v podobe zranenia jednotky tĂmu brankara Di Pietra, ktorĂ˝ si v sezone udrziaval vysoku uspesnost zasahov a Islanders zacali prehravat a postupove sance blednut, z poslednych desiatich zapasov zaznamenali len tri vĂtazstva a prisli aj o druheho golmana Dunhama, aj ked jeho vykony neboli prave presvecive
obaja dnesny superi patria medzi muzstva ktore su uspesnejsie na domacom lade, ked Toronto uz na lade superov nevyhralo sest zapasov
zapas podala mna nema vyrazneho favorita, pre mna je miernym favoritom Toronto, ale do ostreho tipu nepojdem
Dalsie postupove rebusy mame este v Zapadnej konferencii kde deviate Colorado este zivà sancu na postup medzi najlepsiu sestnasku, no na osme Calgary straca az pät bodov, pricom obaja este musia odohrat tri zapasy, pricom ten posledny bude vzajomny
, ale pravdou je, ze Calgary stacĂ v zostavjucich troch zapasoch zĂskat aspon dva body a Colorado musĂ vsetko vyhrat
Vancouver - Colorado
Canucks moze byt motivaciou uz len bod o vĂtazstvo v severozapadnej konferencii, ked druha Minnesota straca tri body, no Vancouver ma zapas k dobru,
vo vzajomnych zapasoch ma v poslednych zapasoch navrh Canucks, ktory posledny zapas vyhrali na lade lavĂn 3-0 a dnes maju vyhodu domaceho ladu, kde ale naposledy s lavĂnami prehrali 4-5p
zapas je velmi tazko tipovalny, Colorado da do zapasu urcite vsetko, no ci to bude proti silnemu Canucks stacit
San Jose - Calgary
Flames ktorĂ boli este donedavna hodnotenĂ˝ ako jedno z najhorsĂch muzstiev hrajucich na superovych klziskach, vyhralo posledne styri zapasy na lade svojich superov, cĂm si stale urziava postpove osme miesto
zraloci dnes v noci prisli prehrou na lade kacerov o sancu na vĂtazstvo vo svojej divĂzii a tak im motiváciou moze byt uz len urzanie si vyhodnejsej pozĂcie pre play off
dnes by som cakal stretnutie chudobne na goly, ked Calgary budu chciet zĂskat aspon bod, na oboch stranach vyborny golmani, aj ked posledny zapas bola golova prestrelka
2. Boj o prezidentsku trofej pre najlepse muzstvo zakladnej casti
Momentalna situacia:
1. Detroit 110 bodov - 80 zapasov
2. Buffalo 109 bodov - no 79 zapasov
3. Anaheim 106 bodov - 79 zapasov
boj o tuto trofej sa odohra najskor medzi Detroitom a Buffalom, nakolko si nemyslĂm ze by Red Wings v zostavajucich zapasoch uz ani raz neuspeli
Buffalo - Boston
domace sable dnes maju vybornu prĂlezitost dotiahnut sa na vedĂşci Detroit, ked na domacom lade privĂtaju Bruin, s ktorĂ˝mi sa im v tejto sezone velmi darĂ, aj ked posledny zapas na domacom lade prehrali, no to bolo v case ked boli kvoli velkemu poctu zranenych hracov oslabenĂ˝ a Bosotn este bojoval o postup do play off, dnes sa ale situacia ma tak ze Bruins prehravaju co sa da, ich ofenziva je slabucka, v poslednych desiatich odohratych zapasoch priemer 1,2 golu, naopak sable idu, na domacom lade body napustaju a aj v tomto zapase budu chciet potrvdit ze su horucim favoritom tohotrocnej sutaze NHL
Moj tip Buffalo -1,5 (1,8 Pinnacle - 6/10)
Chicago - Detroit
Red Wings si ale trofej nenechaju len tak lahko vziat a dne myslĂm sa situacia ma cele sutaze nazmenĂ, ked sa Detroit predsatvĂ na lde jastrabov, ktorĂ˝ uz sutaz len dohravaju a tak vyzeraju aj ich vylsedky (aj ked v poslednom zapase dokazali vyhrat na lade silneho Nashvillu)
v poslednych desiatich vzajomnych zapasoch dokazali jastrayb ukradnut body Red Wings len v jedinom zapase a dnes im rovanako velke sance proti silnej defenzĂve Detroitu nedavam
Moj tip Chicago - Detroit 2 (1,9 Fortuna - 6/10)
3. Lepsie postupove miesto
Minnesota - Edmonton
dalsà vzajomy zapas medzi prehrami zdecimovanym Edmontonom, ktorý opät taha za sebou snuru prehier a vyborne hrajucimi Wild, ktory budu v tejto sezone patrit medzi mojich favoritov play off
v tejto sezone Wild uspeli v piatich z celkovo siedmich vzajomnych zapasov, pricom ten posledny len predvcerom pomerom 3-0, Wild sa okrem dobre ofonzivy mozu spolahnut aj na vyborne vykony golmana Backstroma, ktory vyborne nahradil zranenu jednotku Wild Mannyho Fernandeza
dnes ocakavam daslĂ domaci uspech v boji o lepsiu vychodiskovu pozĂciu pre play off ked na celo divĂzie kde je Canuks stracaju tri body a dva body na piaty tĂm San Jose resp. siesty Dallas
Moj tip Minnesota - Edmonton 1 (1,6 Fortuna - 5/10)