Tady zaÄŤnu vĂc zeširoka: pĹ™estoĹľe jsem mÄ›l moĹľnost sledovat tuhle soutěž uĹľ loni, letos jsem ji sázel ĂşplnÄ› špatnÄ›. DĹŻvod je nasnadÄ›: od začátku play-out vyhlašuje napĹ™. Znojmo, Ĺľe se soustĹ™edĂ na domácĂ zápasy. A je to ĂşplnÄ› logickĂ©: pĹ™i náskoku 8 bodĹŻ ĂşplnÄ› staÄŤĂ vyhrávat domácĂ zápasy, doma majĂ tĂ˝my podporu divákĹŻ, známĂ˝ led, nÄ›jakĂ© to procento od rozhodÄŤĂch (to nekritizuju, je to tak na celĂ©m svÄ›tÄ› a já osobnÄ› jsem s vĂ˝kony našich hokejovĂ˝ch rozhodÄŤĂch ĂşplnÄ› spokojenĂ˝). KdyĹľ se do toho s takovouhle vĂ˝hodou opĹ™ete, zpravidla vyhrajete, zejmĂ©na kdyĹľ to tak dÄ›lajĂ i ostatnĂ tĂ˝my . SamozĹ™ejmÄ› s vĂ˝jimkou Boleslavi, která ale dĂky tomu vydá mnohem vĂc sil - a to je dalšà vÄ›c: je pro Boleslav dobrĂ© utavit se v tĂ©hle "mission impossible", nebo je lepšà se pĹ™ipravit na baráž, ve kterĂ© bude mĂt obrovkĂ© vĂ˝hody (proti nastoupĂ vyÄŤerpanĂ˝ a pravdÄ›podobnÄ› zranÄ›nĂmi zdecimovanĂ˝ tĂ˝m z 1.ligy, Boleslav zaÄŤĂná doma) ? AktuálnÄ› má Boleslav ztrátu 9 bodĹŻ (8 kol do konce) a pokud dnes vyhrajĂ kursovĂ favoritĂ©, bude to 12 bodĹŻ. Já uĹľ vidĂm jejà šanci jako minimálnĂ. ZajĂmavĂ˝ je takĂ© vĂ˝voj soutěže, kdy si zbylĂ© tĂ˝my neustále udrĹľujĂ dostateÄŤnĂ˝ náskok od Boleslavi (napĹ™Ăklad v poslednĂm zápase na KladnÄ› nechytal Trvaj a Kladno s pĹ™ehledem vyhrálo 5:1, takĹľe ztráta Boleslavi zĹŻstala na 9 bodech). TakĹľe v duchu tĂ©to Ăşvahy dneska zkusĂm:
Znojmo - Budějovice
Znojmo se dostalo na 13. mĂsto, je tedy spolu s Kladnem nejvĂc ohroĹľenĂ© BoleslavĂ. BudÄ›jovice majĂ jen o bod vĂc, ale ÄŤekajĂ je tĹ™i zápasy doma. TakĹľe matematika je jasná: Znojmo potĹ™ebuje nutnÄ› vyhrát a pĹŻjde do zápasu s plnou vervou, BudÄ›jovice hrajĂ tĹ™etĂ zápas venku a uĹľ v Boleslavi pĹŻsobily hodnÄ› laxnÄ›. Na Znojmo se jim daĹ™Ă, ale tohle bude trochu specifickĂ˝ zápas - Znojmo jako jedinĂ˝ z tĂ˝mĹŻ ÄŤekajĂ ještÄ› dva zápasy v Boleslavi a prohra by je mohla dostat pod velkĂ˝ tlak. BudÄ›jovice majĂ nÄ›kolik zranÄ›nĂ˝ch hráčů a majĂ pĹ™ivĂ©zt do Znojma i pár juniorĹŻ - ale nenĂ to žádná velká marodka, kdovĂ, jestli nÄ›jakĂ˝ junior nastoupĂ. VidĂm dnes šance Znojma na vĂ˝hru jako pomÄ›rnÄ› slušnĂ© a kurs jako hodnotnĂ˝.
Znojmo - Budějovice, tip 1, kurs 2,250 Pinnacle, vklad 3 units
a do AKOvky
Znojmo - Budějovice, tip 1 (-1,5), kurs 3,30 BWin, vklad 1 units
DĂky za pĹ™ipomĂnky a GL
|