Almtuna – Vaxjo
05.02.2007 – 19:00
Dnes jsou na poĹ™adu dalšà zápasy Allsvenskanu a nejzajĂmavÄ›jšà s ohledem na vsazenĂ se mi zdá souboj Almtuna – Vaxjo.
DomácĂ jsou v souÄŤasnĂ© dobÄ› na 8. mĂstÄ› jen o horšà skĂłre za Nykopings, takĹľe by se dalo Ĺ™Ăct play-off takĹ™ka v dosahu. Pokud si nÄ›kdo pamatuje nenĂ to ani tĂ˝den, kdy jsem psal, Ĺľe tento klub má internĂ problĂ©my problĂ©my. Toto jsem psal pĹ™ed zápasem na Bjorkolvenu, kterĂ˝ prohráli 2:0. VĂ˝sledek nevypadá nijak tragicky, ale poÄŤet stĹ™el byl 42:13, takĹľe obrázek si mĹŻĹľe udÄ›latr kaĹľdĂ˝ sám. ProblĂ©my spoÄŤĂvajĂ v tom, Ĺľe dva nejlepšà hráči klubu vedou spory s trenĂ©rem a odmĂtajĂ hrát. Aby toho nebylo málo, tak nejlepšà hráč domácĂch def. Ragnarsson je zranÄ›n a nenastoupĂ. Z poslednĂch 10 utkánĂ domácĂ vyhráli jen dva a to nad tragickĂ˝mi Huddinge a Arbogou, kterou jsem tady rozebĂral vÄŤera.
Vaxjo je v souÄŤasnou chvĂli na 6. mĂstÄ› tabulky a stále má o co hrát, ÄŤĂm lepšà pozice do play-off, tĂm lĂ©pe. Jak jsem psal v Allsvenkanu hrajĂ play-off jen tĂ˝my na 4.-7. mĂstÄ›. Vaxjo si v poslednĂch zápasech lehce poradilo s “rozkradenou“ Arbogou a potĂ© vyhráli na AIK, coĹľ bylo dĹŻleĹľitĂ© vĂtÄ›zstvĂ. Pro dnešnĂ zápas hovořà i fakt, Ĺľe hostĹŻm se vrátil do sestavy Steve Saviano, coĹľ je vynikajĂcĂ zpráva, jde totiĹľ o nejproduktivnÄ›jšĂcho hráče tĂ˝mu.
Almtuna má v Allsvenskanu jednu z nejlepšĂch bilancĂ na domácĂm ledÄ›, ale v souÄŤasnĂ© chvĂli jsou ve slušnĂ© krizi a problĂ©my v tĂ˝mu mÄ› nutĂ hrát proti nim. Almtuna dala v poslednĂch 5 tápasech 11 branek, ale z toho bylo 7 zdecimovanĂ© Arboze, coĹľ nelze skoro ani poÄŤĂtat. Axjo je tĂ˝m, kterĂ˝ se venku nikam netlaÄŤĂ. Pro hosty je to velmi dĹŻleĹľitĂ˝ maÄŤ v boji o play-off a tak neoÄŤekávám, Ĺľe nÄ›jak zmÄ›nĂ styl hry, kterĂ˝ slavil ĂşspÄ›ch na vĂ˝jezdu v AIK. KádrovÄ› je nynĂ na tom hostujĂcĂ celek mnohem lĂ©pe a i aktuálnĂ situace mÄ› nutĂ zkusit následjĂcĂ tips..
Tips
Vaxjo hcp0 k. 1.89(Pinnacle) 5/10
Under 5.5 k. 2.02(Pinnacle) 4/10
|