Here we go - the final day is here:
15:30 USA - SUI (Zimny Stadium Piestany, SVK) - o 7. mĂsto
Ani jeden z tĂ˝mĹŻ nezĂskal ani bod! SvĂ˝cary jsem hrát nevidÄ›l, ale podle všeho jde letos o dost slabšà roÄŤnĂk. MladĂ AmĂci ani jednou nÄ›jak nevyhoĹ™eli. Jejich hra ovšem postrádala pĹ™esnost, uhlazenost a americkou buldoÄŤĂ zarputilost, která by je dovedla k vĂtÄ›zstvĂ. Naše A skupina byla těžšà a vzhledem k tomu, Ĺľe jsem všechny zápasy vidÄ›l, AmeriÄŤanĂ© vyloĹľenÄ› nepropadli, všechna utkánĂ byla Ĺ™eknÄ›me 40-60 z jejich pohledu (co se golĹŻ týče je uĹľ vÄ›c druhá). Svajc nevyhrál ani zápas a i s druhĂ˝m nejslabšĂm tĂ˝mem SVK prohrál 1-3!
Kurz 1,4 u Bwinu za 6,5/10!
19:00 CZE - SVK (Breclav Arena Breclav, CZE) - o 5. mĂsto
Tak tady se nestaÄŤĂm divit, co Bwin dokázal -
1,95 na vĂ˝hru našich? OkamĹľitÄ› to tam perte - 6/10! Já bych vypsal 1,45-1,55 max.!Naši mimo ĂşvodnĂho přáteláku s Kanadou (to hráli hroznÄ› a NovotnĂ˝ vĹŻbec nezachytal), hráli vĂce mĂ©nÄ› koukatelnÄ›, oba brankáři prokázali, Ĺľe umĂ. PrvnĂ zápas s Finy byl vyrovnanĂ˝, naši dostali vyrovávacĂ gol aĹľ 4min. pĹ™ed koncem a pak jim to nevyšlo na nájezdy. Proti Rusku jsem ÄŤekal jasnÄ›jšà záleĹľitost, ale RusovĂ© se na vĂtÄ›zstvĂ nad námi dost natrápili. A zápas s USA byl od našich dost oddĹ™enĂ˝, bylo vidÄ›t, jak se snaĹľĂ...a hlavnÄ›, daĹ™ila se jim kombinace pĹ™i zakonÄŤovánĂ. VĹŻbec to nebylo tak jasnĂ© jak naznaÄŤuje vĂ˝sledek. Byly to zápasy ve vysokĂ©m tempu a naši to zvládli po všech hernĂch ÄŤinnostech.
Slováci porazili pouze nejslabšà tĂ˝m ze SvĂ˝carska a to 1-3 (poslednĂ gol do prázdnĂ© brány). PrvnĂ zápas prohra se SvĂ©dy, od Kanady dostali pĹ™ĂdÄ›l 1-9. StĹ™eleckĂ© pokusy SlovákĹŻ? proti SWE 18, proti SUI 41, proti CAN 14!
Pokud jeden ÄŤi druhĂ˝ zápas uteÄŤe, dá se to pĹ™ipisovat pouze shodÄ› neštastnĂ˝ch náhod ÄŤi prostÄ› špatnĂ©mu dni (je to pořád sport a takovĂ© pĹ™ekvapenĂ uĹľ asi zaĹľil kaĹľdĂ˝ z nás). Ale karty jsou rozdanĂ© jasnÄ› a já si nedovedu pĹ™edstavit nÄ›co jinĂ©ho neĹľ vĂ˝hru Ameriky (tam to bude o vĂc, najdu si ještÄ› nÄ›jakĂ˝ hcp) a naši by to proti nejslabšĂmu soupeĹ™i, proti kterĂ©mu nastoupĂ, navĂc na svĂ©m ledÄ›, mÄ›li zvládnout. O nÄ›jakĂ© menšà motivaci, kdyĹľ se nehraje o placky, se na tomto turnaji a v tĂ©to vÄ›kovĂ© kategorii moc nedá uvaĹľovat, navĂc AmĂci "potĹ™ebujĂ" alespon jedno vĂtÄ›zstvĂ, to by byl jinak pÄ›knĂ˝ trapas, a duel ÄŤecho-slovákĹŻ je samozĹ™ejmÄ› derby
.
Tady už jen krátce:
15:00 FIN - SWE (Zimny Stadium Piestany, SVK) - o bronz
VyrovnanĂ˝ zápas, rozhodovat bude aktuálnĂ nasazenĂ a forma. Kdo zĂská bronz? 60-40 pro SvĂ©dy
18:30 RUS - CAN (Breclav Arena Breclav, CZE) - o zlato
tady to stejnĂ©. 60-40 pro Kanadu. Tipy si dát nedovolĂm, to se rozhodnÄ›te sami