MoDo – Mora
23.01.2007 - 19:00
V dnešnĂch zápasech Eliteserien na sebe narazĂ MoDo a Mora.
K tomuto zápasu se hodà ukázat TOP tabulky:
1. HV 71 - 42zápasů - 75 bodů
2. Brynas Gavle - 43 zápasů - 73 bodů
3. Farjestad - 42 zápasů - 71 bodů
4. Modo - 42 zápasů - 69 bodů
5. Timra IK - 44 zápasů - 69 bodů
Mezi obÄ›ma tĂ˝my je v souÄŤasnĂ© dobÄ› velkĂ˝ rozdĂl. DomácĂ MoDo bych Ĺ™ekl, Ĺľe hrajĂ jako dle sinusoidy, jednou nahoĹ™e, porduhĂ© dole. Vyhráli nad Skelfeteou 5:0, kdy podali doopravdy vĂ˝bornĂ˝ vĂ˝kon a potvrdit ho mohli v poslednĂm zápase v Malmo, kde podlehli 1:3. TĂ˝m táhnou Skroder, Sundstrom, Morrison nebo tĹ™eba Svartvadet, všichni hrajĂ ve velmi dobrĂ© formÄ› a dost dĂky nim je MoDo tam kde je. MoDo je dokonce nejlepšĂm domácĂm tĂ˝mem Eliteserien a dnes nastoupĂ proti schĹŻdnĂ©mu soupeĹ™i z Mory. Povinnost velĂ bodovat!
O MoĹ™e jsem tady taky jiĹľ psal. Je to tĂ˝m, kterĂ˝ se opĂrá pĹ™edevšĂm o našeho Brendla a pokud je dobĹ™e pokrytĂ˝, tak je to velkĂ˝ problem. O play-off si Mora mĹŻĹľe narozdĂl od domácĂch nechat jen zdát, ztráta uĹľ je 8 bodĹŻ, coĹľ si myslĂm, Ĺľe v silách tohoto tĂ˝mu nenĂ. Pro dnešek by mÄ›li bĂ˝t out Thomas Skogs, Anders Nilsson a Patrick Cedergren. PoslednĂ zápas odehrála Mora doma s HV71 v slabšĂm a pomalejšĂm tempu, byla z toho remĂza 1:1, na to Ĺľe HV 71 je teÄŹ, rÄ›kl bych, v dosti velkĂ©m Ăştlumu, tak to nehodnotĂm jako dobrĂ˝ vĂ˝sledek. Mora mÄ›la k dispozici dosti pĹ™esilovek, ale tento tĂ˝m mi pĹ™ejde dost bezzubĂ˝. Snad nezaÄŤne kousat dnes
LetošnĂ maše jsou vyrovnanĂ© co jde o domácĂ vĂtěžstvĂ. MoDo vyhrálo doma 6:2, naopak Mora doma 3:2. Já osobnÄ› vidĂm velkou šanci MoDa dnes bodovat, jelikoĹľ kvalitativnĂ rozdĂl mezi obÄ›ma celky tady urÄŤitÄ› je, dale tady je vĂ˝hoda domácĂho prosĹ™edĂ, aktuálnÄ› lepšà forma domácĂch a taktĂ©Ĺľ potĹ™eba bodovat, jelikoĹľ tabulka je znaÄŤnÄ› nehuštÄ›ná a kaĹľdĂ˝ bod mĹŻĹľe hrát roli!
Tip MoDo k. 1.6(Bwin) 7/10
Lulea – Frolunda
23.01.2007 - 19:00
Boj o play-off. Takhle by se ve zkratce dal nazvat zápas Luley a Frolundy. Včera vyhrála Skelfetea a tak bude tento zápas velmi důležitý pro obě strany!
Tabulka boje o play-off:
6. Linkopings - 42 zápasů - 60 bodů
7. Lulea HF - 42 zápasů - 59 bodů
8. Skelleftea AIK - 42 zápasů - 59 bodů
9. Djurgarden IF - 43 zápasů - 55 bodů
10. Frolunda - 41 zápasů - 53 bodů
Lulea promarnila moĹľnost pĹ™ipsat si body doma se Skelfeteou. Jednalo se sice o derby, kterĂ© nerad sázĂm, ale stalo se a vĂ˝sledek asi kaĹľdĂ˝ vĂ. Prosadil se dvakrát nejlepšà hráč v kanadskĂ©m bodovánĂ SurovĂ˝, ale bylo to málo a Skelfetea vyhrála na Lulee 2:3. DĂval jsem se na pozápasovĂ˝ report a Skelfetea byla aktivnÄ›jšĂm tĂ˝mem, Luleu pĹ™estĹ™Ălela a Lulea doplatila na ÄŤastĂ© vyluÄŤovánĂ, kterĂ©ho doopravdy nebylo poskromnu. Aby jsem nebyl tak pĹ™ĂsnĂ˝, tak domácĂ mÄ›li take pár pĹ™esilovek, ale nezuĹľitkovali ani jednu.
Dnes Lulea pĹ™ivĂtá Frolundu, která musĂ stale bojovat o play-off. PoslednĂ zápas Frolunda zvládla a vyhrála dosti otevĹ™enĂ˝ zápas 7:2 v Linkopings, kterĂ˝ jak se zdá je taky v Ăştlumu a pĹ™ecejen je to celek, kterĂ˝ je zvyklĂ˝ doma bodovat. HostĂ© jsou pro mÄ› letos dosti neÄŤitelnĂ˝m celkem, protoĹľe pokud MoDo hraje jako podle sinusoidy, tak o FrolundÄ› toto platĂ stejnÄ› ne-li vice. Za vĂ˝hrou následuje prohra a tak podobnÄ›. PoslednĂ zápasy opÄ›t napovĂdajĂ, Ĺľe by Frolunda mohla bĂ˝t na vzestupu, ale jak jsem napsal tento tĂ˝m je pro mÄ› dosti neÄŤitelnĂ˝.
Lulea proti Skelfetea zahodila spousty šancĂ a moc se mi nechce věřit, Ĺľe tak “mizerný” vĂ˝kon zopakuje znovu. Oproti tomu pro Frolundu jsou právÄ› tyto duely s tĂ˝my kolem osmiÄŤky dosti dĹŻleĹľitĂ© a tak si nemĹŻĹľe dovolit odevzdávat body právÄ› tÄ›mto tĂ˝mĹŻm. V poslednĂm zápase Frolundy padaly gĂłly jako na běžĂcĂm páse, ani jeden z brankářů se nepĹ™edvedl a dnes by mohlo nastat nÄ›co podobnĂ©ho jelikoĹľ na obou stranách jsou tĂ˝my, kterĂ© nehrajà žádnĂ˝ buldoÄŤĂ a obrannĂ˝ hokej, ale v jejich duelech padá dosti branek. Dnes by se mohl prosadit i nÄ›kdo jinĂ˝ neĹľ jen SurovĂ˝ na stranÄ› domácĂch, pĹ™ecejen jejich ĂştoÄŤnĂ© vozby jsou velmi dobrĂ©. Jedno z mála co se mi nelĂbĂ je domácĂ Modig, kterĂ˝ chytá velmi solidnÄ›, ale i tak věřĂm, Ĺľe ta hranice bude pokoĹ™ena.
Letos Lulea hrála s Frolundou doma jednou a vyhrála 6:3. V loĹ