v jedinom dnesnom stretnutĂ sa v prvom zapase doleziteho dvojzapasu (dalsĂ zapas sa hra 8.3. na lade Islanders) vo vychodnej konferencie stretnu new yorkskĂ rivali Ranger a Islanders,
stretnutie je velmi dolezite pre obe muzstva, ved v tabulke vychodnej konferencie ich od seba delĂ len sest bodov
, pricom lepsiu poziciu pre postup do play off maju momentalne ostrovania, ktorĂ su so 75 bodmi na postupovej siedmej pozicii, ked na siestu Atlantu uz stracaju len bod a osma Carolina je za nimi len dva body (situacia sa ale po nedelnejsĂch zapasoch este bude menit), atmosfera vo vychodnej konferencii je teda velmi husta, rozhodovat sa zrejme bude az uplne na konci, o istejsom postupe mozu hovorit hadam len v Buffale a Jersey
hovorit o favoritovi v dnesnom stretnutĂ je velmi tazke, no ja by som sa na zaklade nasledujucich faktov favorita videl v muzstve ostrovanov, ved ...
Aktualna forma
v lepsej forme sa mi na zaklade poslednych odohratych zapasoch zda muzstvo ostrovanov, ktore z poslednych piatich zapasoch uspelo v styroch, ked zavahali len v zapase na lade Blues, pricom Rangers z poslednych piatich zapasoch body stratili az v troch zapasoch,
ostrovania pri poslednej rosade v NHL posilnili kader, ked do cih kadra prisliel hlavne najproduktivnejsĂ hrac Edmontonu Smyth (ktory sa v poslednom zapase zapĂsal do listiny strelcov) a k Satanovi pribudol aj dalsi slovensky utocnĂk Richard ZednĂk, s ktorĂ˝m si podla posledneho zapasu mozu rozumiet, ked Richard mu prihraval na jeden z dvoch golov,
u Rangers je zdá sa situacia horsia, ved v tabulke klesli, v poslednych zapasoch im pre zranenie chybal Martin Straka, ktory by ale pre tento zapas mal byt fit, ja osbne toto muzstvo velmi nemusĂm, vysledky stoja a padaju na vykonoch ich hlavnej "hviezdy" JaromĂra Jagra, ktoremu samozrejme nechcem upierat jeho kvality, ale ako vsetci vieme, chyba mu tĂmovĂ˝ duch a podla mna ja na to trpĂ kader Rangers
Vzajomne zapasy
tohtosezonne zapasy jasne v prospech ostrovanov, ked uspeli vo vsetkych zapasoch, pricom az tri krat na lade Rangers
, ked strelecky vzdy jasne doma dominovali Rangers, no golovo mali vzdy navrh Islanders, ked vo vsetkych zapasoch muzsvtvo Islanders podrzal brankar DiPietro, ked si udzal vzdy vysoku uspesnost zapasov
v dnesnom zapase by v branach mali nastupit obe jednicky timov, ked v poslednom zapase Rangers na lade Blues dostal pred tymto dolezitym zapasom volno brankar Lundqvist, no dnes by sa mal v brane opät objavit
Zranenia
z noyvch zranenĂ stojĂ za zmienku zranenia obrancu Rangers Tyutina, pre ktoreho sa sezona uz pravdepodobne skoncila (nakolko neverĂm ze Rangers uvidĂme v Play off
), na oboch stranach stale muzstvam chybaju utocnĂci Shananhan na strane Rangers a Yashin, ten by sa ale v dalsom zapase mal objavit znova v zostave Islanders
zapas bude asi velmi vyrovnany, ale ja vzhladom na uvedené skutocnosti, skusim v priaznivom kurze Isladers
Moje tipy:
New York Islanders +0.5(Pinnacle 1.758 - 5/10)
Islanders +1,5 (Pinnacle 1,447 - 7/10)
... a vzhladom na sucasnu strelecku efektivitu Islanders skusim aj
over 5,5 (Expect 1,8 - 4/10)
... a este nemozem neskusit ale samozrejme zlahka
R.Smyth gol v zapase (Fortuna 2.9 - 1/10)