Sobota 28.2.2009
Zvolen-Liptovsky Mikulas
Skalica-Trencin
..A je to tu!!!...
Konecne play off, konecne nova sutaz, konecne hokej, aky by sa mal hrat vlastne celu sezonu, konecne plne stadiony, nadherna atmosfera, konecne adrenalin, nasadenie, viera, radost, euforia, zranenia, bitky, hity...ale aj nekonecne sklamania . To vsetko nas caka , dufam v najblizsich necelych 2och mesiacoch.
ZVOLEN-LIPTOVSKY MIKULAS
zacinam tymto zapasom, a chcem sa mu povenovat viac, ako druhej dvojici, v ktorej mam moju srdcovu zalezitost. Chcem sa mu povenovat aj viacej z toho dovodu, ze tu cakam, zeby mohlo prist k prvemu prekvapeniu, a ze mi tu z tiperskeho hladiska ponukaju dobry kurz.
Zacnem porovnanim zostav. Nejake odlisnosti v nich su, nebudte preto na mna malicherny, ale aj takto by mohli tieto muzstva nastupit:
HKM Zvolen: Laco - L. ÄŚierny, Juraško, Cebák, J. DlouhĂ˝, Bruun, Valach - Barinka, Sivák, Gálik - M. Ĺ trba, M. Chovan, HvĂla - Tatar, F. Turek, Dubec - M. JurĂk, Marcinek, Lelkeš
MHK 32 Liptovský Mikuláš:
Falter - Heš, Varga, Lištiak, Rehák, Kumstát, M. Bača, Petran - Kovář, Halaj, Cibula - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Tomášek, Kuric, Roháč - Oravec, Kadura
Mojim favoritom nieje Zvolen, ale Liptovsky Mikulas. Aj ked mnohi z Vas so mnou v tomto suhlasit nebudu, ja to tu napisem z mojho hladiska. Pri porovnani zostav mi to vychadza zjednodusene nasledovne:
V branke: Laco vs. Falter
..obidvaja na slovenskej scene skvely brankari. Priklonil by som sa vsak predsa malinko k Falterovi, nakolko Laco bol v poslednej dobe zraneny, a neviem, ci sa dostane do jeho optimalnej a standartnej formy. Zvolen ma vsak zrejme lepsieho nahradnika ako Mikulas ,v osobe Murina. Neni vylucene, ze este aj on moze stat v branke Zvolena, hoci je momentalne zraneny. Zranenia sa v tomto roku Zvolenu na tomto poste vobec nevyhybali.
Obrana ..skusenost na ZV strane vidim len v mene L. Cierneho, trochu snad aj Dlouheho, prip. Valacha. Zv. obranu som tento rok videl na Slovane ,aj v Skalici, parkrat v TV, ale ma teda nicim neprekvapila. Myslim, ze minim. taku istu uroven, ma aj obrana LM, na cele so skusenym Hesom, Kumstatom. Obrany by som zhodnotil teda skoro rovnake.
To, v com vidim ja rozdiel medzi tymito supermi, je utok. A ten sa mi pozdava viac ten mikulassky.
Zvolen sa zo skusenejsich utocnikov bude opierat o Barinku, Hvilu, Siváka, Gálika , Tureka.
Mikulas ma v svojich radoch myslim momentalne vyssiu kvalitu v podobe
Halaja, Cibulu , bratov Hunovcov, Krišku. To som myslim vymenoval na obidvoch stranach len tych, ktorim ide a na ktorich bude hlavna zodpovednost. Spomenuti mikulasania, hraju momentalne v lepsej forme, ako zvolencania...MajĂş rĂ˝chle protiĂştoky, aj obranu, ale hlavne brejky. PrvĂ˝ a druhĂ˝ Ăştok Mikuláša je veÄľmi dobrĂ˝,“ zdvĂha varovnĂ˝ prst Laco ÄŚierny
Pocas sezony sa stal LM prekvapenim extraligy. Tak vysoko s nim nikto neratal. Aj ked mu nevysiel celkom zaver ligy, v meste a klube vladne spokojnost a euforia, PO beru uz ako ceresnicku na dorte za vydarenou sezonou. Naproti tomu ZV presiel roznymi turbulenciami, a je pod tlakom povinneho uspechu, nakolko neuspech moze hokej v tomto meste na dost dlhy cas, v tomto tazkom obdobi, potlacit do uzadia. Pocas sezony z neho odislo viacero dobrich hracov..Lipiansky, Vrbata, Klouda.Hlavne odchod Kloudu, dovtedy najproduktivnejsieho hraca Zvolena , mna osobne prekvapil, ale zasa aj utvrdil v tom, ze ZV setri... Hovori sa aj o nedostatku financii v tomto klube, o odvrateni sa zv. fans od svojho klubu. Navstevy v poslednych zapasoch sa ledva dostali nad 1000ku, a osobne neocakavam, zeby sa tento zimak zaplnil v tomto dueli viac ako 3 tis. ludmi.
Obidve muzstva trenuju ceski treneri. Zvolen ma vo svojom strede trochu viac mladsich, Mikulas viac starsich, ale zato skusenejsich. aj to je v PO velmi dolezite. Myslim, ze uz na zaciatku PO sa mozme tesit na jednu velmi vyrovnanu a napinavu bitku. Nebudem tipovat jednotlive zapasy, verim, ze LM si jedno VZ zo Zvolena odnesie uz v prvom dvojzapase, nevylucujem vsak, zeby mu to ZV mohol v LM vratit. Ja si tu dam
LM..vitaz serie...za 2,6
Naposledy upravil Poteli dne pát úno 27, 2009 9:28 am, celkově upraveno 1
|