Fernando Gonzalez - Tommy Haas 26.01.07 09:30
Tip 1 1,52 Victorytip
Druha semifinalova dvojica,v ktorej sa rozhodne ,ktory borec sa postavi vo finale na druhu stranu siete Kralovi Rogerovi.
Fernando Gonzalez -9. ty hrac sveta(minuly rok 3-nasobny finalista zo zavera roku,Madrid(fedex),Vienna(Ljuba),Basel(Fedex)).Pred rokom skoncil ,na rakete Bogomolova po 5-setovej bitke uz v prvom kole,tento rok svoje ucinkovanie po povinnej Jazde 1 kola cez Koroleva - 4 sety,druheho kola cez v pohode hrajuceho Del Porta ,ktory mu vzdal v 5.sete ,domaceho mazlika Hewitta v kole tretom 4 sety,a prekvapivo hladkych vitazstvach nad Blakeom a Nadalom (v oboch pripadoch 3 sety)...uspesne dorazil do semifinale.Zda sa,ze ked Fernando prekona zahrievacie kola, tak sa dostava do pohody.
Fernando je hrac ,ktory tazi najma z kvalitneho servisu - uspesnost prveho podania sa pohybuje okolo 75% .Zatial najrychlejsie na turnaji dokazal poslat loptu 215 Km/h rychlostou.Videl som jeho zapas s Blakeom,na ktory som sa dost tesil,lebo hrali dvaja hraci preferujuci utok,a Fernando na mna spravil dobry dojem - hral v klude a pohode aj ked stratil servis,zbytocne sa nerozptyloval,a celkovo ukazal ,ze po psychickej stranke je uplne v nirvane.K tomu ukazal dobry utok a pevne nervy v zlomovych momentoch.Pamatam si na Davis -Cupovy zapas prave proti Blakeovi hrany cirka pred rokom,(kde odvratil aj nejake tie Matchbally),ked v 5. sete Fernando predvadzal podania od 230 do 240 km,co ma utvrdzuje ,ze tento hrac ma aj dobru vydrz co sa fyzicky tyka.
(14/2006 Fernando Gonzalez James Blake 6-7(5) 0-6 7-6(2) 6-4 10-8 )
AO 2007:
Hard Fernando Gonzalez Rafael Nadal 6-2 6-4 6-3 1/4
Hard Fernando Gonzalez James Blake 7-5 6-4 7-6(4) Fourth
Hard Fernando Gonzalez Lleyton Hewitt 6-2 6-2 5-7 6-4 Third
Hard Fernando Gonzalez Juan-Martin Del Potro 7-6(7) 4-6 6-7(3) 6-4 4-0 ret. Second
Hard Fernando Gonzalez Evgueni Korolev 6-7(4) 7-6(6) 6-3 6-2 First
Tommy Haas-svetova 12-ka(minuly rok 3 vyhrate turnaje Delray Beach,Memphis,Los Angeles),pre mna dost prekvapujuce meno na tuto fazu turnaja,aj ked minuly rok koncil v 4. kole s Rogerom po 5.setovom boji,takze tento turnaj mu "asi" sedi.Zase na strane druhej treba napisat ,ze jeho cesta do semi bola podstatne lahsia -ako v pripade Fernanda.Porazit Montanesa,Bozoljaca a Mayera vsetkych v troch setoch je dost dobre,ale nie az take prekvapujuce vzhladom na schopnosti superov na tomto povrchu.V 4 kole porazil Nalbandiana v 4 setoch ,ten uz vsak mal dovtedy 3 5-setaky a niekolko odvratenych matcbalov z predoslych zapasov na konte,a stvrtfinale suboj kto z koho s davydenkom -5 setov.Takze Haas isiel turnajom presne opacne ako super ,ktory to s pribudajucimi kolami ,mydlil coraz lahsie.Tommy dokaze pri serve do lopty tiez poriadne sa opriet -zatial "best" 222 km/h uspesnost prveho servu okolo 65-70%.Bohuzial Tomyho zapas som v priebehu turnaja nevidel.
AO 2007
Hard Tommy Haas Nikolay Davydenko 6-3 2-6 1-6 6-1 7-5 1/4
Hard Tommy Haas David Nalbandian 4-6 6-3 6-2 6-3 Fourth
Hard Tommy Haas Florian Mayer 7-6(3) 6-3 6-3 Third
Hard Tommy Haas Ilija Bozoljac 7-6(3) 6-1 6-3 Second
Hard Tommy Haas Albert Montanes 7-5 6-1 7-6(3) First
Vzajomne zapasy:2/2007 ATP Kooyong (AUS) Hard Fernando Gonzalez Tommy Haas 6-4 7-6(8)
20/2004 ATP Dusseldorf (GER) Clay Fernando Gonzalez Tommy Haas 6-4 7-6(4)
Suma sumarum....tesim sa na dobry tenis,kde bude velmi zalezat na tom ako komu pojde podanie,snad to bude lepsia podivana ako suboj Fedexa s Roddickom.Gonza s pribudajucimi zapasmi ako keby naberal formu,vzajomne zapasy su tiez v jeho prospech,a zda sa ze je vo vybornej pohode.Haas je bojovnik,ktory ked ma svoj den dokaze ludi nadchnut,a ked svoj den nema -tak totalne sklamat.
Verim Fernandovi ,aj ked stat sa moze vsetko,hlavne nech je dobry zapas.Moj tip 3:1 na sety pre chilana.
Result: 6:1 6:3 6:1
|