Synottip
F1 - GP MaÄŹarska - 3.8.2008 - 14:00
UmĂstÄ›nĂ závod Top 6
Alonso F. Top 6 2,5 7/10
Alonso bol v tejto sezone z 10 podujati len 3x do 6.m.
Vcera obsadil v kvalifikacii 7.miesto.Pred nim su 2xMcLaren a Ferrari,Kubica z BMW a Glock z Toyoty na ktoreho by mohol mat.Za nim Webber(RedBull) a Trulli(Toyota)a na 10.m. kolega z Renaultu Piquet.
Poradie na starte:
http://www.f1.sk/clanok27646.htm
Pocas vsetkych treningov v Madarsku sli Renaulty vyborne-v piatok mal Alonso 5. a 4. najrychlejsi cas(Piquet 8. a 2.),v sobotu 5. Piquet a 11. Alonso.
Madarsko je velmi pomala trat (druha najpomalsia po Monaku) a tazko sa tam predbieha, takze najdolezitejsia je kvalifikacia a strategia zastavok. Ratam s tym ze neskuseny Glock sa prepadne (alebo skor vypadne) a trat nesedi ani Massovi, ktory ma rad rychle a nie technicke trate.Tak ci tak jeden z jazdcov (mimo Glocka, tam je mozne predbehnutie a rovnako mozne vypadnutie) pred Alonsom by nemusel dokoncit a to uz mam rezervu 1 zavodnika na Alonsove 6.m bez predbiehania.
Alonsovi by trat mala sediet, technika jazdy ciastocne zmazava pomalsi stroj oproti spicke.
V roku 2004 tu skoncil na 3.m. a v 2007 na 4.m. po posunuti o 5miest dozadu na starte za blokovanie Hamiltona v kvalifikacii.
Bwin ma napriklad len kurz 1,5 a dalsia konkurencia v priemere cca 1,7
Bwin
VC Maďarska - závod F1 - 14:00
Který jezdec zajede během závodu nejrychlejšà kolo?
Kimi Räikkönen (FIN/Ferrari) 4.50 5/10
Ferrari sice, zda sa, momentalne zaostava za McLarenom, no stavka na narychlejsie kolo vobec neznamena ze to bude kludne i jeden z podia. Raikonnen tuto sezonu mal 6 x najrychlejsie kolo z 10 zavodov a mal to vsetko po sebe v poslednom case, ked az v poslednej VC Nemecka jeho hegemoniu narusil Heidfeld. Hamilton este nikdy nezasiel najrychlejsie kolo. Zostavajuce 4 zavody si podelili rovnym dielom Kovalainen (kurz 7,65) a Heidfeld (kurz 17). Ak ziska Hamiltov jasne vedenie, nema pre co sa snazit riskovat najrychlejsie casy. Ak predpokladam ze Kovalainen bude drzat Massu, tak mi vychadza ze Raikonen v pripade volnej trate moze kludne ten cas zajazdit. Ak ho chvilu zdrzi Glock a Kubica (ktorych by mohol predbehnut najneskor strategiou prvej zastavky v boxoch - neskorsou zastavkou), vznikne tam medzera vhodna na rychle kola.
Head-to-Head
Jarno Trulli (ITA/Toyota) 2.20 6/10
Timo Glock (GER/Toyota) 1.60
Neverim ze Glock dokaze na tehnickej trati uspiet.Rychlost mal sice pocas vsetkych treningov dobru,zavod je vsak o skusenosti a tych ma Trulli bohate viac.Mimo toho Glock bude mat za sebou na starte Raikonena a Alonsa,ktory sa ho urcite udu snazit hned po starte predbehnut,co moze sposobit pripadnu koliziu.
Trulli je velmi spolahlivy,nedokoncil len uvodny zavod a 8x skoncil do 10.m.(6x do 8.m. a 4x do 6.m.)
Vzajomnu bilanci maju v tejto sezone 7:2 v prospech Trulliho(1x obaja vypadli).Trulli tu v roku 2005 skoncil na 4.m.
Rovnaky kurz ma i expekt.
Alternativou moze byt dvojica Webber-Glock s rovnakym kurzom a asi podobnou doverou.
Este sa mi zdalo lakave i Raikonen - Massa 1 2,7 (3/10) expekt
vzhladom na mnozstvo chyb Massu na technickych tratiach ale Raikky moze mat koliziu prilisnou snahou pri atakuna Glocka a Kubicu.
Tak c tak si mylim ze Massa zblbne a urobi tu chybu.
Tuto sezonu maju 6:4 pre Massaka.