Základnà skupiny jdou do druhé půlky zápasů a v některých skupinách se dnes bude lámat chleba. Vybral jsem si zápasy ve dvou z nich.
Schalke - Chelsea
Chelsea se uĹľ vzpamatovala z odchodu Mourinha a v souÄŤasnosti pĹ™edvádĂ pÄ›knĂ˝ a efektivnĂ fotbal. Obrana zĹŻstala skálopevná (taky je postavená na nejlepšĂm brankáři svÄ›ta
), navĂc se trochu uvolnily nohy dĹ™Ăve taktickĂ˝mi Ăşkoly svázanĂ© záloze a souÄŤasná Chelsea vyhrává a navĂc bavĂ diváky. Dnes to ale nebude mĂt lehkĂ©: v Gelsenkirchenu bude jako obvykle pekelná atmosfĂ©ra, která poĹľene domácĂ pro dĹŻleĹľitĂ© body. SouÄŤasnĂ© Schalke ale kvalit Chelsea zdaleka nedosahuje, navĂc je postiĹľeno pomÄ›rnÄ› dost velkĂ˝m poÄŤtem absencĂ (Kuranyi, Altintop a dalšĂch 7 hráčů, start Asamoaha je nejistĂ˝). TĂ˝my jako Schalke majĂ dostateÄŤnÄ› širokĂ˝ kádr, ale tyhle absence je urÄŤitÄ› oslabĂ. Chelsea bude mĂt oslabenou obranu (Terry, Cole). Nerad sázĂm na zápasy jakĂ˝chkoli nÄ›meckĂ˝ch tĂ˝mĹŻ, dnes ale udÄ›lám vĂ˝jimku. RozdĂl v kvalitÄ› i formÄ› je na stranÄ› Chelsea, navĂc je tĂ˝mem, ketrĂ˝ nemá problĂ©my vyhrávat venku. NeĹľ jsem se rozhoupal, kursy popadaly, pĹ™esto je ten u Pinnacle ještÄ› dobĹ™e hratelnĂ˝.
Schalke-Chelsea, tip 2, kurs 2,16 Pinnacle, vklad 1/3
Celtic-Benfica
Celtic mÄ›l krátkĂ© obdobĂ Ăştlumu po potupnĂ© porážce od Rangers 3:0, v poslednĂ dobÄ› ale opÄ›t zaÄŤĂná zvedat hlavu. ZatĂm je na tom stejnÄ› jako jeho dnešnĂ soupeĹ™ a dnes bude hrát zĹ™ejmÄ› rozhodujĂcĂ zápas pro dalšà vĂ˝voj ve skupinÄ›. Doma je Celtic neskuteÄŤnÄ› silnĂ˝ a naposledy se o tom pĹ™esvÄ›dÄŤil AC Milán (2:1). V minulĂ©m zápase v Lisabonu Benfica Celtic jasnÄ› pĹ™ehrála a pĹ™estoĹľe gĂłl dala aĹľ v 87.min., bylo to podle komentátorĹŻ jednoznaÄŤnĂ© utkánĂ. Dnes to ale bude ĂşplnÄ› o něčem jinĂ©m - Benfica takĂ© patřà mezi vĂ˝raznÄ› domácĂ tĂ˝my a zima jĂ vĹŻbec nesvÄ›dÄŤĂ (viz. loni Benfica-Celtic 3:0, Celtic-Benfica 3:0). NavĂc bude mĂt Celtic za zády 60.000 skvÄ›lĂ˝ch fans a věřĂm, Ĺľe od začátku pĹ™edvede nátlakovou hru, na jakou jsme u nÄ›j zvyklĂ. Dnes bude zĹ™ejmÄ› postrádat excelentnĂho exekutora pĹ™ĂmĂ˝ch kopĹŻ Nakamuru, ale i tak by na Benficu staÄŤit mÄ›l. Kurs dnes dokonce trochu stoupl a pro mne je dostaÄŤujĂcĂ.
Celtic-Benfica, tip 1, kurs 2,15 Pinnacle, vklad 1/3
DĂky za pĹ™ipomĂnky a GL